Скриншот, јутјуб
31/08/2021 u 17:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ/ВИДЕО) Талибани америчким хеликоптером носе објешеног човјека?

Како видео није доброг квалитета тешко је да се утврди аутентичност видеа, односно то да ли се на њему налази човјек или можда лутка

Американци су у протекле две недеље из Авганистана евакуисали више хиљада цивила и војника, али не и арсенал оружја америчких снага и авганистанске војске који је успед паничног бјега пао у руке талибана, преноси Nova S.

Иако су Американци добар дио борбених авиона и војних хеликоптера онеспособили, односно барем тако тврде, чини се да су иза себе у неким деловима Афганистана оставили летјелице у савршено добром стању.

Тако су се на друштвеним мрежама појавили снимци на којима талибани, како тврде, лете америчким борбеним хеликоптером Црни Соко.

Снимци су објављени на Талиб Тајмсу, службеној страници Исламског Емирата Авганистана, а наводно приказују лет Црним Соколм изнад Кандахара. Вјеровало се да талибани не знају да управљају хеликоптером, али ако је судити по снимцима, успјели су да пронађу пилоте обучене за управљање споменутом летјелицом.

На истој страници су се похвалили и да су у ваздушнох луци у Кандахару запленили много оклопних возила.

На другом снимку који је изазвао невјерицу корисника на друштвеним мрежама може се видјети објешена особа како виси из хеликоптера. Неки извори тврде како се ради о особи која је сарађивала с америчким снагама.

Видјео је на свом Твитер налогу поделио и амерички сенатор Тед Круз.

-Овај застрашујући видео показује авганистанску катастрофу Џоа Бајдена, талибани су објесили човјека с америчког хеликоптера- написао је.

Како видео није доброг квалитета тешко је да се утврди аутентичност видеа, односно то да ли се на њему налази човјек или можда лутка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:59