Запад мора да призна допринос СССР у Другом свјетском рату / - РИА Новости
08/05/2022 u 07:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вашингтон тајмс: Запад треба да призна допринос СССР-а побједи над фашизмом

Дио разлога је то што у нашим деградираним школама америчкој омладини не предају добро историју, истиче колумниста Тод Вуд

Идеја Американаца да су САД побиједиле нацистичку коалицију у Другом свјетском рату без спољне помоћи је нетачна и Запад треба да призна допринос СССР-а побједи над фашизмом, пише у свом чланку Тод Вуд, колумниста Вашингтон тајмса.

"Дио разлога је то што у нашим деградираним школама америчкој омладини не предају добро историју. Чини се да преферира феминологију и друге нејасне предмете који се предају према неким нејасним плановима и завјерама љевичарских универзитетских професора - умјесто тога да би подучавали читање, писање, историју и тако даље“, истиче он.

Према посматрачу, Американци нису у стању ни да замисле размјере губитака које је претрпио СССР.

„Може се са сигурношћу рећи да би антихитлеровској коалицији било много теже да побиједи нацистичку Њемачку без оних огромних напора и људских живота које је жртвовао Совјетски Савез. Заиста, као доказ, могло би се рећи да су исти резултати могло да се постигне само употребом нуклеарног оружја против Њемачке“, примјећује Тод Вуд.

Према ријечима аутора, Њемачка је у биткама са совјетским трупама изгубила око девет милиона војника, па је само постојање Источног фронта спасило животе многих Американаца и савезника. 

„Желим само да кажем да Запад мора да призна допринос који је Совјетски Савез дао побједи над фашистичком Њемачком“, истиче колумниста Вашингтон тајмса.

Како је раније рекао Леонид Слуцки, предсједник Комитета Државне думе за међународне послове, САД су покушале да заташкају одлучујућу улогу Совјетског Савеза у поразу нацистичке Њемачке. 

„У исто вријеме, русофоби су заправо охрабривани на Балтику и у источној Европи, гдје су одржавани маршеви нацистичких саучесника, забрањене су георгијевске ленте и ширене лажи о „совјетској окупацији“, нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:38