Unspalsh ilustracija
23/08/2021 u 19:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Велика Британија наручила 35 милиона доза антиковид вакцина

У Британији готово 88 одсто од особа старијих од 16 година добило је једну дозу вакцине, а скоро 77 одсто двије дозе вакцине

Британска влада наручила је додатних 35 милиона доза антиковид вакцине Фајзер/Бионтек за испоруку у другој половини 2022, да би се заштитила од корона вируса и његових сојева "за наредне године", саопштено је из владе.

Тај уговор се додаје на више од 500 милиона доза, од којих 100 милиона Фајзер/Бионтек већ наручених у Британији, једној од европских земаља најтеже погођених пандемијом са више од 131.000 умрлих.

Цијена новог уговора није наведена, а лабораторије Фајзер и Модерна повећале су цијене за нове наруџбе из ЕУ, што су француске власти објасниле потребом прилагођавања вакцине разним сојевима.

Од виталног је значаја да учинимо све што је могуће да заштитимо земљу и убудуће, да ли од вируса каквог га знамо или од његових сојева", рекао је британски министар здравља Саџид Джавид у саопштењу.

Он је рекао да је овај нови уговор у оквиру великих припрема за будућност програма вакцинације, да би земља остала безбједна у годинама које долазе.

У Британији готово 88 одсто од особа старијих од 16 година добило је једну дозу вакцине, а скоро 77 одсто двије дозе вакцине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:19