Трагедија на аеродрому / - Скриншот
19/08/2021 u 13:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Авганистан: Селфи пред одлазак у смрт

На­смија­ни Ав­га­ни­ста­нац сни­мао се­бе и дру­га­ре ко­ји су се на­ка­чи­ли на аме­ри­ч­ки тран­спо­р­т­ни авион прије полијетања.Не зна се да ли је аутор снимка преживио

На дру­штве­ним мре­жа­ма се по­ја­вио по­тре­сан се­л­фи сни­мак мла­ди­ћа ко­ји су се на­ка­чи­ли на аме­ри­ч­ки тран­спо­р­т­ни авион не­по­сред­но по по­лије­та­њу са ае­ро­дро­ма у Ка­бу­лу. У пи­та­њу је авион ти­па Ц-17 пре­дви­ђен за 150 пу­т­ни­ка, у ко­ме је би­ло на­гу­ра­но 640 осо­ба.

Они су без­бјед­но ева­куи­са­ни из Ка­бу­ла у по­не­дје­љак, 24 са­та по­што су та­ли­ба­ни преу­зе­ли вла­ст. Ме­ђу­тим, не­ко­ли­ци­на мла­ди­ћа по­ку­ша­ла је да се до­ко­па бо­љег живо­та та­ко што су се на­ка­чи­ли на авион и ве­за­ли се за ње­га. Убр­зо по по­лије­та­њу сни­мље­ни су стра­ви­ч­ни сни­м­ци на ко­ји­ма се ви­ди ка­ко са авио­на испа­да­ју несрећници ко­ји су до прије са­мо не­ко­ли­ко тре­ну­та­ка ми­сли­ли да су се спа­сли талибана. Тије­ла не­ко­ли­ко њих про­на­ђе­на су на кро­во­ви­ма ку­ћа у Ка­бу­лу.

Пен­та­гон је по­твр­дио да су љу­д­ски оста­ци про­на­ђе­ни у ста­ј­ном тру­пу транспортног авио­на, у дије­лу пре­дви­ђе­ном за то­ч­ко­ве авио­на. Вје­ру­је се да су се не­ки од мла­ди­ћа до­ко­па­ли овог дије­ла ле­те­ли­це, али да су ту ско­н­ча­ли по­што су их зг­ње­чи­ли ве­ли­ки то­ч­ко­ви авио­на. За­сад ни­је по­твр­ђе­но да ли се ме­ђу жр­тва­ма налази и ау­тор сни­м­ка, а не зна се ни ње­гов иден­ти­тет. Аме­ри­ч­ка ар­ми­ја је покренула истра­гу о по­ги­би­ји се­дам осо­ба ко­је су на­стра­да­ле у по­не­дје­љак током хао­ти­ч­них сце­на на ае­ро­дро­му у Ка­бу­лу.

Курир.рс

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 09:07