Џо Бајден / - YOUTUBE
25/01/2022 u 07:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Бајден опсовао новинара несвјестан да му је микрофон још увијек укључен

Бајден је саркастично одговорио новинару Фокс њуза и додао „који глупи кучкин син“, вјероватно несвјестан да му је микрофон још увијек укључен

Амерички предсједник Џо Бајден ухваћен је јуче како на једном догађају у Бијелој кући псује новинара Фокс њуза након што му је овај поставио питање о утицају раста инфлације на овогодишње изборе за Конгрес.

Излазећи са састанка Бајденовог Конкуренцијског савјета, Фоксов дописник из Бијеле куће Питер Дуси довикнуо је може ли поставити питање у вези са инфлацијом и да ли је то политичка одговорност.

„То је велика предност, више инфлације“, саркастично је одговорио Бајден и додао „који глупи кучкин син“, вјероватно несвјестан да му је микрофон још увијек укључен.

Америчке потрошачке цијене у децембру су значајно порасле, забиљеживши највећи годишњи раст инфлације у готово четири деценије.

Нити сат времена након инцидента, Бајден је новинара наводно позвао на мобилни телефон и објаснио му да "оно није било ништа лично".

Бајден је прије годину дана положио заклетву уз обећање да ће заузети чврст став према сваком и најмањем знаку непристојности међу члановима своје администрације.

"Ако икада будете радили са мном и чујем да сте се према колегама односили с непоштовањем и ниподаштавањем, обећавам вам да ћете истога часа добити отказ, без икаквих ако и/или али. Свако има право на поштовање и достојанство", казао је Бајден сарадницима приликом виртуелне церемоније.

Бајденов претходник, републиканац Доналд Трамп, био је познат по вербалним нападима на новинаре.

Дуси дуго прати Бајдена и често му поставља скептична и критичка питања. Конзервативно наклоњен Фокс њуз критички се односи према Бајдену и демократама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:24