Џо Бајден / - YOUTUBE
12/12/2021 u 07:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Баjден прогласио ванредно стање: Страдало наjмање 70 особа у налету торнада

Баjден jе наложио да се федерални ресурси усмјере на локациjе са наjвећим потребама, а раниjе jе разговарао са гувернерима пет држава погођених олуjама, Арканзаса, Илиноиса, Кентакиjа, Мисуриjа и Тенесиjа, како би изразио саучешће и потврдио посвећеност брзоj испоруци помоћи, саопштила Бијела кућа

Амерички предсједник Џозеф Баjден прогласио jе данас ванредно стање за Кентаки након што jе у тоj савезноj држави од последица торнада према последњим информациjама погинуло наjмање 70 особа.

Баjден jе наложио да се федерални ресурси усмјере на локациjе са наjвећим потребама, а раниjе jе разговарао са гувернерима пет држава погођених олуjама, Арканзаса, Илиноиса, Кентакиjа, Мисуриjа и Тенесиjа, како би изразио саучешће и потврдио посвећеност брзоj испоруци помоћи, саопштила Бијела кућа, преноси Роjтерс.

У разорним олуjама коjе су захватиле амерички средњи запад и jугоисток, а коjе jе Баjден назвао "незамисливом трагедиjом", има више мртвих и причињена jе велика материjална штета.

Оштећени су фабрика свијећа и ватрогасна станица у Кентакиjу, складиште Амазона у држави Илиноис, гдје су наjмање два радника погинула, старачки дом у Мисуриjу и многи други обjекти и куће, наводи Роjтерс.

Гувернер Кентакиjа Енди Бешир изjавио jе данас на конференциjи за новинаре да jе наjмање 70 људи настрадало у овоj држави а да би броj могао да буде већи од стотину.

- Ово jе наjразорниjи торнадо у историjи наше државе - рекао jе он и навео да jе 40 од 110 радника до сада извучено из фабрике.

Бешир jе прогласио ванредно стање, активирао Националну гарду Кентакиjа и размјестио државну полициjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 22:18