Beba Gaza / - FOTO: PRTSC/NBC NEWS
23/04/2024 u 23:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Beba spasena iz stomaka mrtve majke nije sama, dobila i ime

Beba Sabrina, koja je u nedjelju rođena u Gazi kao siroče, pošto je hitnim carskim rezom izvađena iz stomaka poginule majke, ipak nije sama. Nju su na odjeljenju neonatologije bolnice u Gazi posjetili baba i stric koji će nadalje brinuti o njoj.

- Beba mučenice Sabrine Al-Sakani – to je naziv koji su ljekari napisali na traci oko ruke novorođenčeta teškog svega 1,4 kilograma, koje je hitnim carskim rezom izvađeno iz utrobe majke koja je nastradala u izraelskom bombardovanju Rafe.

U napadu su poginuli majka, otac i sestra malene djevojčice.

Priča o dolasku na svijet ove djevojčice obišla je planetu, a sada stižu utješne vijesti iz Gaze. Beba se oporavlja i napreduje u inkubatoru na odjeljenju neonatologije, iako i dalje ima ozbiljne probleme s plućima i disanjem.

Preživjeli članovi porodice skupili su se ispred bolnice kako bi vidjeli dijete, ali su na odjeljenje ušli baba po ocu i stric, koji će preuzeti brigu o djetetu. Po majci su joj dali ime Sabrina.

- Uz požju pomoć, podićiću te. I bišeš dobro, draga moja - govorila je uplakana baba nad inkubatorom u kom se nalazi majušna djevojčica čije su nožice debljine ženinog prsta.

Beba je rođena u 30. nedjelji trudnoće sa svega 1,4 kilograma. Iako se oporavlja, na odjeljenju neonatologije će provesti još tri do četiri nedjelje, rekli su ljekari.


U Gazi ubijeno više od 13 hiljada djece

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:28