/ - EPA
12/04/2023 u 19:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Britanski mediji o skandalu na aerodromu: Bajden gurnuo Sunaka

Na snimku se vidi kako se Bajden po izlasku iz aviona kratko pozdravlja sa Sunakom, a potom gura britanskog premijera u stranu

Američki predsjednik Džo Bajden pokazao je nepoštovanje prema britanskom premijeru Rišiju Sunaku, prilikom susreta na vojnom aerodromu u blizini Belfasta u Sjevernoj Irskoj, na koji je sletio američki predsjednički avion, objavili su britanski mediji.

- Američki predsjednik je odmah po slijetanju hladno pozdravio, a zatim odgurnuo premijera, i mnogi su u tome vidjeli uvredljiv diplomatski gest - primijetili su britanski novinari.

Na snimku se vidi kako se Bajden po izlasku iz aviona kratko pozdravlja sa Sunakom, a potom gura britanskog premijera u stranu kako bi pozdravio kraljevog predstavnika u okrugu Antrim, Dejvida Mekorkela i zagrlio američku ambasadorku u Velikoj Britaniji Džejn Hartli.

- To je trebalo da bude poseban trenutak za Rišija Sunaka… Ali premijer je dospio u nezgodnu situaciju - objavio je Dejli mejl.

Bajden je u utorak doputovao u četvorodnevnu posjetu Sjevernoj Irskoj povodom obilježavanja 25. godišnjice mirovnog sporazuma i prekida tridesetogodišnjeg krvoprolića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 14:06