Експлозија у Либану / - принтскрин Твитер
11/12/2021 u 07:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Експлозија у палестинском кампу у Либану, има повријеђених

На снимцима са лица мјеста, које су пренијели локални медији, види се низ мањих јаркоцрвених бљесака изнад града, праћених великом експлозијом и звуком ломљења стакла

Јака експлозија одјекнула је у палестинском кампу на југу Либана. Према првим подацима, страхује се да има погинулих, а спасилачке службе на лицу мјеста наводе да је повријеђено најмање десетак особа.

image

Експлозија у Либану

- принтскрин Твитер

Либанска новинска агенција ННА није навела број повријеђених и умрлих у експлозији у Тиру, лучком граду на југу Либана, док је палестински извор из кампа рекао да је најмање 12 особа повријеђено, а локални медији преносе да нема погинулих, пренио је Ројтерс.

На снимцима са лица мјеста, које су пренијели локални медији, види се низ мањих јаркоцрвених бљесака изнад града, праћених великом експлозијом и звуком ломљења стакла. 

Поједини безбједносни извори наводе да број умрлих није забиљежен, али је напоменуо да погинулих вјероватно има у згради која се срушила усљед експлозије.

Опречне су информације о узроку експлозије – агенција ННА преноси да је до експлозије дошло због складишта оружја Хамаса у кампу, док агенција Шехаб, блиска Хамасу, преноси да су се запалиле боце са кисеоником.

Судија је наредио покретање истраге, а безбједносни извори наводе да је пожар под контролом.

Хамас, који је присутан у појединим палестинским камповима у Либану, није се званично оглашавао.

Подручје је евакуисано, а на лице мјеста стижу спасилачке екипе, навео је палестински извор Ројтерса.

Палестинске организације, међу којима су Хамас и Фатах, контролишу десетину палестинских кампова у Либану, док тамошње власти не улазе у те кампове.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 07:00