Мрки медвјед / - Мрки медвјед
19/11/2021 u 22:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Калифорнија: Медвјед "упао" у продавницу

Кевин Томас, регионални менаџер Калифорнијског одјељења за рибе и дивље животиње, рекао је да је медвјед чипован што указује на то да је раније ухваћен и означен као дио програма обиљежавања у басену Тахоа

Запослени једној продавници у Калифорнији снимили су медвједа који је, као да му је то дио свакодневне рутине, гурнуо улазна врата. и ушао у радњу.

Рејчел Дакузин, запослена у продавници у области језера Тахо, рекла је да је примијетила медведа како корача испред продавнице, и да је одмах ушла унутра да позове хитне службе за помоћ.

Снимила је и видео на коме се види како ју је медвјед пратио, и гурнуо врата продавнице.

Један од запослених викао је на медвједа и тјерао га, док је животиња њушком активирала аутоматски дозатор средства за дезинфекцију руку.

Рејчел је рекла да је хитна служба стигла на лице мјеста, и да је особље употребило гумене метке да уплаше медвједа. Ипак, како запослени у радњи кажу, несвакидашњи посјетилац вратио се неколико сати касније да поново копа по смећу у контејнеру испред радње.

Кевин Томас, регионални менаџер Калифорнијског одјељења за рибе и дивље животиње, рекао је да је медвјед чипован што указује на то да је раније ухваћен и означен као дио програма обиљежавања у басену Тахоа.

 - Овакво понашање није типично за медвједе. То је научено понашање у потрази за људским изворима хране, а не у потрази за храном у дивљини. Језеро Тахо има богату популацију медвједа и они често ступају у интеракцију са домовима и предузећима у потрази за храном - објаснио је Томас, преноси РТС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 11:43