Фото: Твитер, скриншот / -
02/09/2021 u 19:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Њујорк: У поплавама страдало 14 особа, стотине евакуисане из метроа

Потоп који се сручио на Нјујорк и околину оборио је рекорде које је прије само 11 дана поставила тропска олуја „Хенри“

Расте број жртава поплава у Њујорку и Нју Джерзију. Најмање 14 особа је страдало, док су стотине људи евакуисане из возова подземне жељезнице, јављају агенције преносе медији.

Област Њујорка четвртак јутро је дочекала поплавама опустошеним пејзажом, након што је рекордна киша коју су донијели остаци урагана „Ида“ оставила иза себе смрт и материјалну штету у неколико америчких савезних држава.

Четрнаест људи је страдало, а неки од њих остали заглављени у поплављеним подрумима у њујоршкој четврти Квинс који су нелегално адаптирани у станове.

Торнадо у јужном Њу Джерсију сравнио је низ кућа са земљом. Више од 200.000 домова у Нјујорку, Њу Джерсију и Пенсилванији остало је без струје, а ванредно стање је проглашено широм региона.

Стотине људи евакуисано је из возова и подземне жељезнице, а хитне службе имале су пуне руке посла избављајући заглављене и из поплављених кућа и са кровова аутомобила.

Потоп који се сручио на Нјујорк и околину оборио је рекорде које је прије само 11 дана поставила тропска олуја „Хенри“.

Климатолози најављују да ће учестале снажне олује бити нова нормалност – топлији ваздух задржава више воде и омогућава олујама да брже прикупљају снагу и постају све веће.

Аеродроми су били отворени, али је стотине летова отказано. Спасавање се наставило у четвртак ујутро по локаланом времену, а нивои река у Нју Джерсију и Пенсилванији и даље су у порасту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:10