/ - FOTO: PRINTSCREEN
29/06/2023 u 08:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Obalska straža: U podmornici Titan pronađeni ljudski ostaci

Zvaničnici Obalske straže kažu da su među krhotinama pronađeni okvir za spuštanje podmornice i zadnji poklopac

Ljudski ostaci su, kako se vjeruje, pronađeni su u ostacima podmornice Titan, koja je implodirala nedaleko od olupine potonulog broda Titanik, objavila je američka Obalska straža, prenosi portal 02!

Djelovi podmornice, koja je implodirala prilikom dubokog ronjenja do Titanika, kada je poginulo pet ljudi, izvađeni su u srijedu u Sent Džonsu u Kanadi, prenosi BBC.

Zvaničnici Obalske straže kažu da su među krhotinama pronađeni okvir za spuštanje podmornice i zadnji poklopac.

Američki medicinski stručnjaci sprovešće zvaničnu analizu pronađenih ostataka, navodi se u saopštenju Obalske straže. U toku je rana faza istrage o uzrocima katastrofe Titana.

Svih pet putnika na Titanu umrlo je 18. juna nakon što je podmornica implodirala oko 90 minuta pošto je zaronila ka ostacima čuvene olupine broda koji je potonuo 1912, i nalazi se na dubini od 3.800 metara u sjevernom Atlantiku.

U Titanu su bili izvršni direktor kompanije OceanGate u čijem vlasništvu je bila podmornica, Stokton Raš, pakistanski milioner Šahzada Davud i njegov sin Sulejman Davud, britanski milijarder Hamiš Harding i francuski ronilac i istraživač Pol-Anri Naržole.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:48