Олуја, Мадагаскар / - фото: ПРИНТСКРИН
09/02/2022 u 17:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Олуја на Мадагаскару оставила пустош, најмање 80 особа страдало

"Батсираи" је била друга разорна олуја на Мадагаскару за двије недеље, након што је циклон "Ана" убио 55 људи и раселио 130.000 људи у сјеверније дијелове острва

Најмање 80 људи је погинуло на југоистоку Мадагаскара у тропској олуји „Батсираи" која је у недељу погодила то острво у Индијском океану и узроковала поплаве, уништила домове и оставила становнике без струје.

Државна агенција за помоћ у катастрофама саопштила је да је са ранијих 29 пријављених жртава тај број порастао на 80, међутим информације настављају да пристижу из области у које су тешко погођене олујом.

Циклон се обрушио на велико острво у Индијском океану у ноћи између суботе и недеље, срушивши куће и електричне водове. Олуја се примирила касно у недељу остављајући 91.000 људи са уништеним или оштећеним домовима.

Агенција за помоћ у катастрофама саопштила је да се 60 смртних случајева догодило у једној области, округу Иконго на југоистоку Мадагаскара. Речено је да се још увијек прикупљају детаљи о томе шта се догодило у Иконгу.

Члан парламента који представља округ раније је рекао да је број погинулих тамо висок и да се већина жртава удавила или је погинула када су им се куће обрушиле.

"Батсираи" је била друга разорна олуја на Мадагаскару за двије недеље, након што је циклон "Ана" убио 55 људи и раселио 130.000 људи у сјеверније дијелове острва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 08:51