Foto: / - FOTO: FOTO: PRIVATNA ARHIVA (PREUZETO SA KURIR.RS)
18/01/2023 u 20:02 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Prvo obraćanje advokatice Brajana Volša: Osumnjičen da je raskomadao svoju ženu

Lako je neko ga optužiti za zločin, a još lakše reći da je osoba počinila taj zločin. To je mnogo teže dokazati i vidjećemo da li će tužilaštvo to moći. Neću da komentarišem dokaze

Tužioci su danas pred okružnim sudom u Norfolku naveli optužbe protiv Brajana Volša za jezivo ubistvo njegove supruge Ane Volš, podsjeća Kurir.rs.

Pomoćnica okružnog tužioca Lin Beland rekla je na sudu da je Brajan Volš 1. januara raskomadao Anu Volš i odbacio njeno tijelo. Beland je navela i da je Brajan koristio iPad svog sina da pretraži mnoštvo tema tog dana uključujući "10 načina za odlaganje mrtvog ijela" i "koliko dugo prije nego što tijelo počne da miriše?"

Istražitelji još nisu pronašli tijelo Ane Volš i vjeruju da je moguće da su njeni ostaci spaljeni. Volš je zadržan bez kaucije. Predmet je zakazan za februarsku statusnu raspravu koja će biti održana preko linka.

(VIDEO) Policija pretražila deponiju u istrazi o nestanku Beograđanke Ane Volš

Volšova advokatica Trejsi Majner nije željela da komentariše optužbe protiv svog klijenta.

- Lako je neko ga optužiti za zločin, a još lakše reći da je osoba počinila taj zločin. To je mnogo teže dokazati i vidjećemo da li će tužilaštvo to moći. Neću da komentarišem dokaze. Prvo zato što ću ovaj slučaj suditi na sudu, a ne u medijima. Drugo, zato što mi tužilaštvo nije dostavilo nijedan dokaz. Prema mom iskustvu, kad tužilaštvo novinarima saopšti takozvane dokaze, prije nego što mi ih daju, njihova teza nije toliko jaka. Kad imaju jak slučaj daju mi sve što je prije moguće. Vidjećemo šta imaju i koji su dokazi prihvatljivi na sudu gdje će se na kraju odlučiti o slučaju - rekla je Majner za WBZ TV.

Novinarka Čeril Fiandaca navodi da su tužioci otkrili ogromnu količinu dokaza i da je najšokantniji dokaz pretraga Brajana Volša na Guglu koja je trajala nekoliko dana.

Fiandaca je rekla i da je vjerovatno da će na kraju biti podignuta direktna optužnica.

- Tužioci će predstaviti dokaze velikoj poroti koja će glasati da li će ga direktno optužiti za ubistvo. To bi izvuklo slučaj iz Okružnog suda Кvinsi i odvelo ga na Viši sud gdje bi se odvijao ostatak slučaja - rekla je Fiandaca.

(Kurir.rs/CBS news)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:34