Putin u Mongoliji / - FOTO: PRTSC
03/09/2024 u 12:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Putin u Mongoliji: Naši odnosi se razvijaju u svim pravcima

Odnosi između Ruske Federacije i Mongolije se razvijaju u svim pravcima, naglasio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin tokom razgovora sa mongolskim kolegom Uhnaginom Hurelsuhom u Ulan Batoru.

Razgovori između ruskog i mongolskog lidera odvijali su se u jurti, tradicionalnom mongolskom nomadskom šatoru postavljenom u zgradi Državne palate u mongolskoj prijestonici, prenosi agencija RIA Novosti.

- Pored ekonomske i političke sfere, gdje aktivno sarađujemo, istakao bih i efikasan rad u humanitarnim oblastima, posebno u oblasti obrazovanja. Uprkos svim poteškoćama, uključujući i one koje je pomijenuo predsjednik Mongolije, ali i istoriju kovida, ipak smo ušli u putanju rasta trgovinskih odnosa i trgovinskog prometa- rekao je ruski predsjednik i dodao da „bilateralna međuvladina komisija aktivno radi i njen rad daje rezultate“.

Predsjednik Mongolije je prihvatio Putinov poziv da prisustvuje samitu BRIKS+ u Kazanju u oktobru ove godine.

Ovo je prvo Putinovo putovanje u zemlju potpisnicu statuta Međunarodnog krivičnog suda koji je prije 18 mjeseci izdao nalog za njegovo hapšenje, na šta naročito ukazuju zapadni mediji. Odgovarajući na pitanje novinara da li je bilo pregovora sa mongolskim vlastima o ovom pitanju, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da su svi aspekti putovanja pažljivo pripremljeni. Pretpretresno veće MKS, čiju nadležnost Rusija ne priznaje, izdalo je nalog za hapšenje Putina i ombudsmana za djecu Mariju Lvovu-Belovu.

Ukrajina je pozvala mongolske vlasti da uhapse ruskog predsjednika Vladimira Putina po nalogu Međunarodnog krivičnog suda prilikom njegove posete.

Crveni tepih za Putina u Mongoliji: „Zašto ga niste uhapsili?"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 05:55