/ - FOTO YOUTUBE ABC NEWS
13/01/2022 u 11:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Смрт краљице љепоте четврт вијека мистерија

САД су биле шокиране средином 1990-их убиством тада шестогодишње Џон Бенет Ремзи.

САД су биле шокиране средином 1990-их убиством тада шестогодишње Џон Бенет Ремзи. У Болдеру у Колораду, побjедница многих дjечијих такмичења љепоте, која су опуларна у тој држави, пронађена је мртва 26. децембра 1996. године, осам сати након што је породица пријавила нестанак дјевојчице.

Како пише словеначи портла vecer.com, десило се то дан после Божића када је Петси Ремзи испратила своју ћерку: на степеницама које воде до кухиње, открила је писмо наводних отмичара са захјтевом за откупнину од 118.000 долара за девојчицу. 

Био је то исти износ који је те године као додатак добио и девојчицин отац. Наводни отмичари су родитељима рекли и да не обавјештавају полицију о нестанку шестогодишњака. Мајка је игнорисала упозорења.

Иако је у поруци отмичара јасно писало да не зову полицију, породица Ремзи је позвала не само њих, већ и рођаке и пријатеље да крену у потрагу за малецком. Било је 5.55 часова када је полиција стигла у њихов дом, писао је Телеграф.

Убрзо су се новинарске екипе сјатиле испред дома Размијевих.

- Нестала је шестогодишња Џонбет Рамзи, мала Мис Америке, Мис Колорада, побједница Мис САД за дјевојчице... - јављале су медијске куће.

И док су новинари бомбастично извјештавали са мјеста злочина, полиција је правила грешку за грешком... За почетак прегледали су само врата и установили да није било знакова провале. Ипак, нису одмах претражили остале дијелове куће, укључујући и подрум, гдје је тијело девојчице касније пронађено.

За почетак, изоловали су само собу у којој је Џонбенет спавала, а пријатељи и чланови породице шеткали су свуда по кући, додиривали и премјештали ствари и на тај начин уништавали доказе. Касније је утврђено да није благовремено обављен информативни разговор са родитељима.

image
- Писмо које је пронађено у кући Фото: Википедиа/

Прво мјесто које су кренули да обилазе био је подрум. Баш ту је, неких седам сати након пријављеног нестанка, и пронађено тијело Джонбенет. Међутим, умјесто да позове инспекторе, уплакани отац је подигао тијело са земље и однио га у приземље, и тако је угрозио све форензичке доказе који би касније могли да помогну истрази.

Приликом обдукције установљено је да је Џонбенет Ремзи умрла од гушења и прелома лобање. Њена уста била су облијепљена селотејпом, а око ручних зглобова и врата био је обмотан бијели кабл. Њен торзо био је прекривен бијелим ћебенцетом. Установљено је да је дјевојчица силована, али нису пронађени докази о починиоцу, јер у њеној вагини није било сјемене течности и била је опрана и обрисана.

Омча око врата била је направљена од кабла који је стајао у подруму и дјелова четке за фарбање. У њеном желудцу пронађени су остаци ананаса, а родитељи су тврдили да га девојчица није јела ноћ уочи нестанка. 

После четири године, 2010, случај је поново отворен. Опет су упоређивани ДНК узорци, а научници су закључили да прикупљени узорци припадају двијема особама, умјесто једној како се годинама вјеровало. Узорци су, наводно, 2016. године поново послати у лабораторију како би били још једном испитани.

У првом даху, полиција је жестоко притисла породицу. Сумњали су да је она умијешана у убиство јер је порука у којој је био захтјев за откуп деловала исценирано - била је необично дугачка, написана на папиру из блока који је пронађен у кући, хемијском оловком која је такође пронађена у кући... Наводно је порука била исписана из више покушаја, на шта су упућивала удубљења на блоку... Такође, тражени износ откупа био је идентичан висини годишњег бонуса који је Џон Ремзи добио од свог послодавца уочи злочина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:56