Турска као Аљаска / - принтскрин Твитер
25/01/2022 u 11:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Турска као Аљаска: Окована ледом, саобраћај обустављен

Турске власти су данас прогласиле административно одсуство за све запослене у јавним институцијама како би смањиле мобилност

Обустава летова са аеродрома у Истанбулу продужена је данас због обилних снијежних падавина, док су зимски временски услови закочили саобраћај широм тог града у којем живи око 16 милиона људи.

- Обустава летења је продужена до 10 ГМТ (11 часова по нашем) 25. јануара због неповољних временских услова - саопштила је управа аеродрома у Истанбулу на својој веб страници, а преноси агенција Ројтерс.

Турске власти су данас прогласиле административно одсуство за све запослене у јавним институцијама како би смањиле мобилност, преноси Танјуг.

Гувернер Истанбула Али Јерликаја је на Твитеру написао да приватна возила неће бити дозвољена на путевима до 10 ГМТ док тимови за хитне случајеве настављају да чисте путеве.

image

Турска као Аљаска

- принтскрин Твитер

На снимцима које је подијелио гувернер виде се камиони и аутомобили заглављени у снијегу.

Турски авиопревозник "Туркиш ерлајнс" јуче је саопштио да је отказао све летове са аеродрома у Истанбул пошто је аеродром затворен.

image

Турска као Аљаска

- принтскрин Твитер

Снијежно невријеме је задало велику главобољу 16 милиона становника највећег града Турске, гдје су се аутомобили улијетали једни у друге клизећи низ стрме улице прекривене сусњежицом и аутопутеве који су се претворили у паркинге, пише Ал Џазира.

Канцеларија гувернера Истанбула упозорила је возаче да неће моћи да уђу у град из Тракије, региона који се протеже преко европског дијела Турске до њене западне границе са Бугарском и Грчком.

Тржни центри су се затворили рано, услуге доставе хране су затворене, а култне градске пекаре стајале су празне јер добављачи нису могли да се пробију кроз снијег.

Саобраћајни званичници су такође затворили главне путеве широм великих дјелова централне и југоисточне Турске, планинског региона који је прошле недјеље први пут погодила снијежна олуја.

image

Турска као Аљаска

- принтскрин Твитер

Неки Турци су се обрадовали снијегу, па су поједине улице у Истанбулу претворене у својеврсне скијашке стазе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:57