/ - FOTO: SKRINšOT - TVITER/ALI YERLIKAYA@ALIYERLIKAYA
24/07/2024 u 20:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Turska policija uhapsila osumnjičenog za napad u Moskvi

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja izjavio je da je turska policija uhapsila ruskog državljanina osumnjičenog za bombaški napad u Moskvi ranije tog dana, u kojem je navodno povrijeđen visoki ruski vojni obavještajac i još jedna osoba.

- Ruski državljanin Jevgenij Serebrjakov sumnjiči se za izvođenje terorističkog akta koristeći eksplozivnu napravu na automobilu u Moskvi, zbog čega su povrijeđene dvije osobe -  rekao je Jerlikaja na društvenoj mreži X.

Serebrjakov je stigao letom iz Moskve i uhapšen je u turskoj provinciji Mugla, dodao je ministar.

Jerlikaja je objavio i video koji prikazuje tursku policiju kako izvodi čoveka iz bijelog vozila i stavlja mu lisice.

U ukrajinskom napadu na Krim poginulo dijete i još jedna osoba

Mediji su ranije prenijeli da su, u eksploziji automobila-bombe u Moskvi rano ujutro, ranjene dvije osobe od kojih je jedna navodno viši vojni obavještajni oficir.

Ruski istražni komitet saopštio je da su u eksploziji ranjeni vlasnik SUV-a Toyoda Land Cruiser i putnik, prenosi redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom jeziku, prenosi RSE.

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk rekla je da je eksploziju izazvala "neidentifikovana naprava" postavljena u vozilo.

- Preliminarne istrage otkrile su da je neidentifikovani predmet stavljen u vozilo detonirao eksploziju na parkingu -  rekla je Volk.

Kako je dodala, u eksploziji su povrijeđene dvije osobe koje su kolima hitne pomoći prebačene u zdravstvenu ustanovu.

Vlasti zvanično za sada nisu identifikovale ranjene u eksploziji, rekavši da je otvorena kriminalistička i forenzička istraga o incidentu.

List Kommersant javlja da je jedan od ranjenih služio u Glavnoj upravi Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije, poznatoj kao GRU.

Kanal Astra Telegram prvobitno je izvijestio da su dvije žrtve Andrej Torgašov (49), zamjenik načelnika jedinice 33790 - satelitskog komunikacionog radijskog centra ruske vojske, i njegova supruga, te da su oboje hospitalizovani.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 15:32