FOTO: Skrinšot - Tviter @CBSEveningNews / - FOTO: SKRINšOT - TVITER @CBSEVENINGNEWS
02/07/2024 u 17:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Uragan pete kategorije pogodio Karibe

Uragan Beril zahvatio je danas Karibe dostigavši rekordnu snagu oluje kategorije 5.

Nakon što su juče vjetrovi i olujni udari nosili krovove, vrata i prozore sa domova širom jugoistočnih Kariba, predviđa se da će uragan stići na Jamajku, prenosi CBS njuz.

Očekuje se da će se centar uragana danas brzo kretati preko jugoistočnog i centralnog Karipskog mora i proći blizu Jamajke u sredu, saopštio je Nacionalni centar za uragane, prenosi Blic.rs.

Slabljenje bi trebalo da počne kasnije danas, ali se i dalje očekuje da će Beril biti blizu velikog intenziteta uragana dok se kreće u centralne Karibe i prolazi pored Jamajke u sredu i Kajmanskih ostrva u četvrtak, navedeno je u saopštenju. Nakon toga se očekuje da će doći do dodatnog slabljenja uragana.

Uragan Beril jača u oluju kategorije 5, kreće se i dalje ka Jamajci

Najmanje jedna osoba poginula je kada je uragan Beril pogodio karipsku državu Grenadu, saopštili su ranije zvaničnici te zemlje.

Beril je pogodio ostrvo Karijaku u Grenadi dok je imao jačinu kategorije četiri, a zatim je kasno u ponedeljak dostigao brzinu od 260 kilometara na sat i prešao u petu kategoriju, saopštio je Nacionalni centar za uragane u Majamiju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 17:26