Пожар у Милану / - Скриншот
29/08/2021 u 20:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Велики пожар гута солитер у Милану, нема података о жртвама

Како преносе италијански медији, одмах се кренуло у операцију спасавања, док је ватра, која се веома брзо ширила, гутала бројне станове

Велики пожар захватио је 15-спратницу у јужном делу Милана, а за сада нема података о евентуалним жртвама.

Како преносе италијански медији, одмах се кренуло у операцију спасавања, док је ватра, која се веома брзо ширила, гутала бројне станове.

Није познато колико је људи било у згради у тренутку избијања пожара, али званичници су саопштили да су десетине спасене.

Централна миланска канцеларија за ванредне ситуације навела је да су ватрогасци око пола шест по локалном времену позвани на мјесто догађаја и да се боре са ватреном стихијом.

На видео снимцима који су се појавили на друштвеним мрежама види се густи дим који куља из зграде у којој живи седамдесетак породица, односно стотине људи, како наводе италијански медији.

На улици испред зграде налазе се стотине људи, а у близини су и бројна кола хитне помоћи.

„Осјетили смо дим и одмах смо побјегли. Нисам мислила да је тако озбиљно“, рекла је за Ансу једна од станарки. Она је побегла са 15. спрата, где је пожар почео.

Градоначелник Милана Бепе Сала рекао је да за сада нема извјештаја о жртвама или повријеђенима.

„Двадесетак људи је изашло без проблема. Сада ватрогасци улазе у станове, разваљујући врата, не би ли видјели да ли је неко остао унутра. Задовољни смо због чињенице да је било довољно времена да се изађе напоље, али док све не провјеримо, не можемо бити сигурни“, рекао је Сала.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:41