/ - PRINTSCREEN/YOUTUBE
28/04/2023 u 07:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Željezničar iskočio iz voza i spasio trogodišnjaka sa šina

Nakon što je Higins spasao mališana porodica je ponovo bila okupljena na stanici Teritaun, a na snimku se vidi kako majka grli dijete. Dječakova majka zahvalila se željezničarima i rekla im da je njen sin autističan i teško govori

Željeznički kondukter Markus Higins je u Njujorku posle skoka iz voza uspio da uhvati i spasi trogodišnjeg dječaka, koji se našao blizu elektrificirane šine, saopštila je lokalna uprava za transport.

Navodi se da je Vilijam Kenedi, koji je 6. aprila upravljao vozom, prvi uočio dječaka na šinama željeznice u blizini Teritauna, sjeverno od Njujorka, i poslao hitnu radio-poruku.

- Sjeverno od vas je jedno dijete, može se čuti kako neko govori na video snimku, dok se obraća posadi voza koji se približava sjeveru, prenosi N1.

Pored toga, na snimku se vidi i kako voz ide polako dok posada ne primjeti dijete. U tom momentu pomoćnik konduktera Markus Higins skočio je iz voza, uhvatio dječaka sa treće šine i odnio ga na sigurno.

U međuvremenu, drugo dvoje radnika železnice primjetilo je djetetove majku i sestru, koje su jecale na uglu ulice.

- U momentu kada vidite dijete u ovakvoj situaciji, vaš prvi instinkt je da se uvjerite da je bezbjedno, a drago mi je da je naša posada bila tamo i mogla da pomogne, naveo je on.

Nakon što je Higins spasao mališana porodica je ponovo bila okupljena na stanici Teritaun, a na snimku se vidi kako majka grli dijete. Dječakova majka zahvalila se željezničarima i rekla im da je njen sin autističan i teško govori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 13:43