/ foto youtube
17/08/2021 u 23:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада Сјеверне Македоније: Стиже 450 Авганистанаца

Влада у Скопљу је одлучила и да грађане Авганистана ослободи трошка за издавање виза, а трошкове за њихов смјештај у неком од хотела и мотела

Влада Сјеверне Македоније саопштила је данас да је преузела обавезу да прихвати 450 грађана Авганистана, који ту земљу напуштају након што су власт освојили талибани.

Како се прецизира, у овом тренутку је преузета обавеза о прихватању 450 становника Авганистана, запослене и жене и дјецу запослених у хуманитарним мисијама, активисте организација за људска права, новинаре, преводиоце, студенте, стипендисте, и грађане који су претходних 20 година били подршка Нато снагама, пише портал РТЦГ.

Највећи дио од тих 450 Авганистанаца очекује се да у Сјеверну Македонију стигне до краја ове седмице, зависно од околности на аеродрому у Кабулу, а њихов долазак се координира са америчком невладином организацијом Национални демократски институт (НДИ).

Влада у Скопљу је одлучила и да грађане Авганистана ослободи трошка за издавање виза, а трошкове за њихов смјештај у неком од хотела и мотела у Сјеверној Македонији у потпуности ће покрити међународне организације и САД, до одласка у Америку или неку трећу земљу.

Истиче се да Влада Сјеверне Македоније продужава са интензивном координацијом са савезничким Нато снагама, са амбасадом САД у Скопљу и са међународним организацијама у оквиру "међународне спасилачке и хуманитарне мисије за прихватање и спасавање авганистанског цивилног и миротворног становништва".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:20