Марија Захарова / - РТС
25/04/2022 u 18:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Захарова љута на Хрватску: Власти одбиле да организују лет за руске дипломате, добиће одговор

Из Хрватске је протјерано 18 руских дипломата и шест чланова административно-техничког особља. Рок за напуштање Хрватске је 25. април

Власти у Хрватској одбиле су да организују лет за руске дипломате којима је наређено да напусте земљу, казала је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

- Влада Републике Хрватске наставља да развија антируску линију, истрајно и систематски уништава билатералне односе, буквално се упуштајући у сплетке - стоји саопштењу Захарове, а преноси агенција РИА новости.

Одлуку хрватских власти назвала је манифестацијом милитантне русофобије.

- Службени Загреб је дошао до тачке да нам је на недипломатски начин, кршећи пристојност и стандарде међународне комуникације, ускратио хуманитарни лет како бисмо евакуисали велику групу запослених Амбасаде Русије у Хрватској с породицама, укључујући малу ђецу - истакла је Захарова.

- Такав нехумани и крајње подругљив однос према нашим суграђанима неће проћи без примјереног одговора -  додала је портпаролка руског министарства спољних послова.

Подсјетимо, из Хрватске је протјерано 18 руских дипломата и шест чланова административно-техничког особља. Рок за напуштање Хрватске је 25. април. Хрватска се тиме придружила низу европских земаља које су учиниле исто због руске инвазије на Украјину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 18:36