Марија Захарова / - РТРС
11/01/2022 u 09:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Захарова: Русија за даљи рад са САД о гаранцијама

Руско-америчке консултациjе посвећене питањима безбjедносних гаранциjа завршене су 10. jануара у Женеви

Русиjа jе показала радни дух током разговара са САД о безбjедносним гаранциjама и спремна jе за наставак конструктивног диjалога, изjавила jе данас портпаролка руског министарства спољних послова Мариjа Захарова.

- Полазимо од премисе - и, мислим, ово jе очигледно - од тога да сложена питања (безбjедносних гаранциjа), а то су веома сложена питања коjа узрокуjу, благо речено, разлике мишљења, jош увиjек имаjу шансу и да треба да имаjу шансу за професионалан, конструктиван и послован разговор. Ми, са наше стране, демонстрирамо и показуjемо оваj дух и спремни смо за наставак рада - поручила jе Захарова, коментаришући резултате руско-америчких консултациjа о безбjедносним гаранциjама у Женеви, преноси ТАС С.

Према риjечима портпаролке, "нема драме" дуж одговараjућег радног колосиjека, а сада предстоjе разговори о питањима безбjедносних гаранциjа на сjедници Савjета НАТО-Русиjа у Бриселу и на састанку Сталног савjета ОЕБС-а у Бечу.

 - На основу укупно обављених разговора, доносиће се аналитички закључци -  закључила jе Захарова.

Руско-америчке консултациjе посвећене питањима безбjедносних гаранциjа завршене су 10. jануара у Женеви.

Русиjа ће сутра разговарати о своjим забринутостима у сфери безбjедности у Европи, као и о безбjедносним гаранциjама на бриселском састанку Савjета НАТО-Русиjа, а прекосутра на бечком засиjедању Сталног савjета ОЕБС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:39