privodjenje osum / - ILUSTRACIJA INT
09/07/2021 u 20:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Због убиства предсједника Хаитија 17 осумњичених ухапшено

Амерички Стејт Департмент је рекао је да је упознат са извјештајима да су Американци са Хаитија у притвору, али да неће коментарисати

Хаићанска полиција је ухапсила 17 осумњичених за убиство предсједника Жовенела Моиза међу којима су два Американца и 15 бивших колумбијских војника, за још осморицом се трага, изјавио је шеф Националне полиције Леон Чарлс.

Колумбијска влада је саопштила је да је Хаити послао захтев о информацијама за шест осумњичених, од којих су двојица убијена у пуцњави, и да је утврдила да је реч о пензионисаним припадницима њене војске.

Шеф колумбијске полиције Хорхе Луис Варгас понудио је пуну сарадњу.

-Формиран је тим најбољих истражитеља- рекао је Варгас и навео да се већ прикупљају информације о датуму, времену лета, финансијама које ће послати у Порт-о Пренс.

Амерички Стејт Департмент је рекао је да је упознат са извјештајима да су Американци са Хаитија у притвору, али да неће коментарисати.

У међувремену је министарство спољних послова Тајвана, који одржава дипломатске везе с Хаитијем, саопштило да је 11 осумњичених ухапшено у њиховој амбасади у коју су провалили.

Идентитет ухапшених и разлог провале нису наведени у саопштењу министарства, али је оштро осуђено „свирепо убиство“ Моиза а ухапшени су названи „плаћеницима“.

-Што се тиче тога да ли су осумњичени умешани у атентат на предсједника Хаитија, то ће морати да испита хаићанска полиција- рекла је портпаролка министарства спољних послова Жоан Оу за АП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

18. septembar 2021 20:24