Volodimir Zelenski / EPA-EFE - TOMS KALNINS
19/08/2024 u 20:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zelenski: Rusija ucjenjuje svijet prijetnjom katastrofe u Zaporožju

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da Rusija ucjenjuje svijet prijetnjom katastrofe u nuklearnoj elektrani u Zaporožju, dok vojnu opremu i municiju skladišti u oblasti nuklearke i koristi tu teritoriju za napade na Nikopolj.

- Jedino vraćanje elektrane pod ukrajinsku kontrolu obezbijediće punu usaglašenost sa svim bezbjednosnim standardima i normalizovaće situaciju oko nuklearke - rekao je Zelenski.

Danas su u Kursku bitke ukrajinske i ruske vojske nastavljene, a ukrajinske trupe su pogodile još jedan most u oblasti Kurska. Vjeruje se da je ova taktika pokušaj da se ometaju ruske linije snabdijevanja i pojačanje trupa.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je cilj operacije u ruskoj Kurskoj oblasti “stvaranje tampon zone”.

To je prvi put da je predsjednik Ukrajine jasno naveo cilj upada na rusku teritoriju, prenio je Sky news.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je demantovalo članak lista Vašington posta o navodnom prekidu tajnih pregovora Kijeva i Moskve zbog upada ukrajinskih snaga u region Kurska.

IAEA ne može da utvrdi uzrok požara u nuklearki u Zaporožju

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su moskovske snage preuzele kontrolu nad selom Sviridonovka u oblasti Donjecka.

U gradu Donjecku su u ukrajinskom granatiranju poginule dvije osobe, saopštio je gradonačelnik kojeg je postavila Moskva.

Rusija je ispalila PVO raketu na Bilopolje u Sumskoj oblasti. Izvještavaju da je jedna osoba poginula, a jedna je povrijeđena, objavila je vojna oblasna uprava u Sumiju.

Pomoćnik poljskog predsjednika Mješko Pavlak izjavio je da su neosnovane sugestije koje je iznio bivši šef njemačke obavještajne službe August Haning da je Poljska podržala ukrajinske vlasti u planiranju i sprovođenju sabotaže na ruskom gasovodu Sjeverni tok 2022. godine.

Rusija je izvela svoj treći napad balističkim projektilima na Kijev ovog mjeseca, saopštila je vojna administracija ukrajinske prijestonice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 06:33