Volodimir Zelenski / - FOTO: EPA-EFE
23/09/2024 u 08:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zelenski u SAD predstavlja Plan pobjede: "Rat se može završiti samo pravednim mirom"

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je sinoć da je stigao u SAD da predstavi američkom predsjedniku Džou Bajdenu detalje svog "plana pobjede" čiji cilj je da se okonča ruska invazija, dajući uvjeravanja da će ova jesen biti odlučujuća.

- Stigli smo u SAD. Gavni cilj je ojačati Ukrajinu i zaštititi cijeli naš narod. Ovaj rat se može završiti samo pravednim mirom zahvaljujući međunarodnim naporima - rekao je Zelenski na društvenoj mreži Iks.

- Plan pobjede Ukrajine će biti na stolu naših saveznika - dodao je on.

U video poruci iz aviona objavljenoj na istoj mreži Zelenski je rekao da je krenuo za američku državu Pensilvaniju za "posebnu poruku", prije Njujorka i Vašingtona.

- Ova jesen će biti odlučujuća za nastavak rata - rekao je on i dodao da će predsjednik Bajden biti prvi koji će vidjeti detalje ukrajinskih predloga za okončanje rata sa Rusijom.

Zelenski spremio Plan pobjede: "Nema zamrzavanja rata"

Zelenski planira zatim da predstavi plan "svim vođama partnerskih zemalja" kao i američkom Kongresu i dvoma kandidatima za predsjedničke izbore u SAD, demokratskoj kandidatkinji potpredsjednici Kamali Haris i republikanskom predsjedničkom kandidatu i bivšem predsjedniku Donaldu Trampu.

Zelenski bi trebalo da pokuša da ubedi Bajdena da odobri Kijevu da sa zapadnim oružjem dugog dometa gađa ciljeve u Rusiji, što bi po njemu moglo da promijeni tok rata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 08:10