Vladimir Putin i Volodomir Zelenski / - FOTO KOLAž
13/03/2024 u 07:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zelenski: Zaustavili smo rusku ofanzivu na istoku; Putin: Rasporedićemo vojsku na granici sa Finskom

Ukrajinske snage su pokušale prodor na rusku pograničnu teritoriju u Kurskoj i Belgorodskoj oblasti iz tri pravca, ali su svi napadi, odbijeni saopštila je Moskva.

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da je, u pokušaju probijanja granice, Ukrajina izgubila 234 diverzanta, sedam tenkova i tri borbena vozila pješadije “bredli”.

Ukrajinski dronovi su pogodili ruski energetski objekat, Gradsku upravu Belgoroda, a jedna bespilotna letjelica je pala na krov tržnog centra u tom gradu.

Vojni transportni avion Il-76 srušio se prilikom poletanja u rejonu Ivanova. Stradalo je osam članova posade i sedam putnika.

Vladimir Putin tvrdi da ruske trupe napreduju na sjevernom pravcu u Ukrajini, a Volodimir Zelenski da su uspjeli da zaustave rusku ofanzivu na istoku i da grade tri linije odbrambenih objekata i utvrđenja na jugu, istoku i sneveru.

Kako je rekao, grade se tri zaštitne trake u dužini od 2.000 kilometara.

Sjedinjene Američke Države će poslati novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrijednosti od 300 miliona dolara, saopštila je administracija predsjednika Džozefa Bajdena.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je da mirovni proces o ratu u Ukrajini neće biti funkcionalan bez Rusije.

- Nastavljamo dijalog sa oba naša crnomorska suseda. Prošle nedjelje smo primili predsjednika Ukrajine Zelenskog, a poslije izbora primićemo predsjednika Rusije Putina - poručio je Erdogan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 19:34