/ фото илустрација - твитер Управа полиције
09/07/2021 u 09:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због плантаже марихуане од милион долара ухапешна 131 особа

Шерифова канцеларија саопштила је да та операцију током које је заплијењено 16 тона марихуане траје већ десет дана и наставља се уз ангажовање стотина полицајаца

Полиција Калифорније је код Лос Анђелеса открила огромну илегалну плантажу марихуане која би у уличној продаји донијела милијарду долара, засад заплијенила 370.000 биљака и ухапсила 131 особу, објавила је ТВ-мрежа НБЦ, преноси РТЦГ портал.

Шерифова канцеларија саопштила је да та операцију током које је заплијењено 16 тона марихуане траје већ десет дана и наставља се уз ангажовање стотина полицајаца.

То је толико велика плантажа, да је полиција досад уништила само 205 од око 500 пластеника и прикупила свега око 40 процената укупне количине марихуане која се тамо гаји, те се настављају заплијена и уништавање.

Полиција је само рекла да је плантажа "повезана с бандама за трговину дрогом".

- Ово је друга недјеља полицијске операције, а прве недјеље су упркос томе вец́ покушавали да обнове засад- чим је полиција однијела марихуану из дијела пластеника, рекао је шериф Алек Вилнев новинарима.

Гласачи у америчкој савезној држави Калифорнији су 2016. године легализовали марихуану за "рекреативне потребе", а легална продаја је почела 2018.

Међутим, откривена плантажа коју су чували наоружани стражари банде је илегална, скривена дубоко у брдима пустињског подручја, а наводњава се водом краденом из противпожарне мреже хидраната и илегалних бунара. Раст биљака је, кажу власти, подстакнут коришц́ење забрањених, отровних хемикалија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:14