Јордан Камчев
01/05/2021 u 15:56 h
Jelena NovakovićJelena Novaković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Одбили гаранције најбогатијег Македонца, Камчев остаје у притвору

Кривични суд у Скопљу jе 12. априла за 30 дана продужио притивор Камчеву, коjи jе у истражном затвору у Скопљу од половине марта
Апелациони суд у Скопљу одбио jе понуду македонског бизнисмена Jордана Камчева да уз гаранциjу од 1,7 милиона еура буде пуштен из притвора, обjавили су локални медиjи.
Камчев jе преко адвоката понудио гаранциjу од 1,7 милиона еура у некретнинама и готовом новцу, али jе Апелациони суд оцијенио да ниjе довољна, потврђуjући оцјену скопског вишег тужилаштва да и поред понуђене суме постоjи опасност од бјекства.
Кривични суд у Скопљу jе 12. априла за 30 дана продужио притивор Камчеву, коjи jе у истражном затвору у Скопљу од половине марта.
Jедан од наjбогатиjих Македонаца, коjи има и бугарско држављанство, осумњичени jе у два кривична поступка. Приведен jе 14. марта на основу биљешке коjу jе Агенциjе за националну безбједност (АНБ) доставила тужилаштву да припрема бјекство, а судиjа за претходни поступак му jе одредио 30-дневни притвор.
Камчеву jе притвор одређен због случаjа „Плацеви на Водном“, гдје jе заjедно са одбјеглим премиjером и бившим лидером ВМРО ДПМНЕ Николом Груевским и бившим шефом таjне полициjе Сашом Миjалковим осумњичен за куповину плацева у елитном дијелу Скопља парама „присвоjеним“ од тада владаjуће странке.
Са Сашом Миjалковим, коjи jе близак рођак Груевског, осумњичен jе и у случаjу „Империjа“ за злочиначко удруживање и финансиjски криминал.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 03:48