Plakat za večerašnji koncert / -CENTAR ZA KULTURU CETINJE
16/08/2024 u 13:54 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Beskonačna osmica

Nevladino udruženje IMSA - Internacionalna muzičko-scenska asocijacija u saradnji sa ansamblom "Amplitudes" kreirala je internacionalni projekat "8", koji će biti izveden večeras, 16. avgusta, od 20.30 časova na Ljetnjoj sceni u Cetinju. Publici će se predstaviti sastav od osam violončelista.

Ansambl „Amplitudes” okuplja osam violončelista iz Crne Gore, Gruzije i Rusije, pod vođstvom renomiranog violončeliste Dmitrija Prokofjeva. Članovi "Amplitudesa" pored Prokofjeva su: Evgenij Inčagov, Daviti Džimšeleišvili, Maja Antić Kalezić, Olesja Anakovskaja, Lazar Bubanja, Vladimir Virok-Stoletov i Vladimir Drobnjak.

Projekat je prvi put realizovan u poznatom prostoru Haraki u Tbilisiju u Gruziji. Koncert ovog zanimljivog sastava prvi se put organizuje u Crnoj Gori.

"Amplitudes" sviraju muziku kompozitora iz različitih zemalja. Osam violončela jedinstven je sastav na svjetskoj muzičkoj sceni. Uprkos složenom procesu muzičke organizacije sastava, koncerti violončela brzo stiču popularnost u različitim zemljama širom svijeta.  Kroz istoriju, veza između brojeva i muzike bile je istraživana i analizirana od strane filozofa, muzičara i naučnika, koji su nastojali da pronađu osnovni sklad koji postoji između njih.

image

Logo ASOCIJACIJA

-IMSA

Na repertoaru će biti kompozicija "Osam", kultnog američkog kompozitora Majkla Gordona. Kompozicija predstavlja klasičan primjer američkog minimalizma s elementima transa, koji kod slušalaca izaziva emocionalno stanje neobično za klasičnu muziku. U tome se ostvaruje jedinstven format atmosferskih koncerata umjetničkog udruženja "Amplitudes".

Ansambl je prethodne večeri svirao u Luštica Bej-u, a sjutra, 17. avgusta, od 21 čas svira u Podgorici u Kuslevovoj kući.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 00:11