Дубровачки симфонијски оркестар / -ФОТО: TIVAT MUSIC FESTIVAL
10/04/2024 u 11:42 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Bilo јednom u sviјetu opere"

Prvo izdanje Tivat music festivala održavaće se na više lokacije u Tivtu i bokokotorskom zalivu, od 18. juna do 12. avgusta

Novoosnovana Fondacija "Tivat Music Festival" (TMF), na čelu sa direktoricom Andreom Orlando Tripović naјavljuјe niz zanimljivih muzičkih programa u Tivtu već tokom јuna ove godine. Fondaciјa sarađuјe sa kreativnim timom KotorArta i Centrom za kulturu Tivat.

Otvaranje Tivat Mјuzik Festivala pod nazivom "Bilo jednom u svijetu opere" održaće se u velikoj sali Centra za kulturu Tivat, 28. juna u 21 čas. Na koncertu će publika imati priliku da isprati nastup eminentnog Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Samre Gulamović, i solista Valentine Elizabete Šilje, soprana, Bože Jurića Pešića, tenora, i Tomislava Jokića, tenora. Takođe, kao gosti koncerta nastupiće Petra Radulović, sopran, i Sava Vemić, bas.

image

Сава Вемић

-ФОТО: МИЛОШ ЛУЖАНИН

Program je sastavljen od najznačajnijih arija Pučinija, Donicetija, Rosinija, Belinija, Verdija, Mocarta, Hendla. Ovim koncertom promoviše se jedan od ciljeva samog Festivala – uspostavljanje i jačanje veza i partnerstava sa regionalnim umjetnicima i festivalima, pa tako nastupaju solisti iz Crne Gore i Hrvatske u pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

image

Петра Радуловић

-ФОТО: DAVID ERHARDT

Radulović i Vemić kao domaćini ugostiće dva imena svjetske operske scene, Bendžamina Blisa i Ninu van Esen, na još jednom koncertu Festivala posvećenom operskoj muzici pod nazivom "Veče operskih arija", koji će se održati 25. jula.

Prvo izdanje TMF održava se na više lokacije u Tivtu i bokokotorskom zalivu, od 18. juna do 12. avgusta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:24