Scena iz predstave ”Brod” / -FOTO: DUŠKO MILJANIĆ
08/08/2024 u 14:17 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

„Brod” večeras na „Barskom ljetopisu”

Predstava „Brod” koja govori o Stefanu Mitrovom Ljubiši, po tekstu i u režiji Ane Đorđević, igra večeras, 8. avgusta, od 21.30 časova na Ljetnjoj sceni Doma kulture "Vladimir Popović Španac", u okviru 37. izdanja festivala „Barski ljetopis”

Predstava "Brod" je nastala po motivima života, književnog opusa i političkog djelovanja Stefana Mitrova Ljubiše, u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta sa Beoartom iz Beograda, i Narodne biblioteke Budva.

– Drama „Brod” zamišljena je kao omaž ideji koju je zastupao Stefan Mitrov Ljubiša, a to je da je otvorena pobuna pogrešan put za ostvarivanje ciljeva. To bi bila priča o njemu kao osobi koja je, uprkos otporima sopstvene sredine, čak i brata, provela život u propagiranju mira, nenasilnog otpora i borbe koja se sprovodi samo kroz politiku - kazala je Đorđević.

Scenografkinja predstave je Ljubica Petrović, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, lektorka Dubravka Drakić, asistentkinja režije Nataša Milićević, asistentkinja kostimografa Mia Đurović, muziku je komponovala Nina Perović, a izvršna producentkinja predstave je Janja Ražnatović.

Uloge tumače: Lazar Dragojević, Stevan Vuković, Branka Otašević, Maja Stojanović, Aleksandar Radulović, Jelena Minić i Pavle Prelević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 09:45