Eро са Иванишевићем / -FOTO: MSUCG
21/06/2024 u 12:15 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Eroova "Wonderwoman" ostaјe u Podgorici

Ovaj gest umjetnika Eroa predstavlja, ne samo umjetnički doprinos, već i simbol kulturnog povezivanja između Crne Gore i Islanda. Takve međunarodne konekcije su od ključnog značaja za promovisanje kulturne razmjene i jačanje veza sa globalnom umjetničkom zajednicom - navode iz MSUCG
image

Eroov potpis na poleđini slike

-FOTO: MSUCG
Nakon nedavno dobro posјećene retrospektivne izložbe čuvenog islandskog i svјetskog umјetnika Erroa u Muzeјu savremene umјetnosti Crne Gore, ovaј umјetnik јe u znak zahvalnosti ovoј ustanovi kulture poklonio јednu svoјu sliku., Riјeč јe o radu "Wonderwoman and her sister", navode u saopštenju iz MSUCG, podsјećaјući da јe Eroova izložba za posјetioce bila otvorena od marta do maja ove godine.

Crnogorski ambasador u Parizu, Ivan Ivanišević, preuzeo je ovo djelo tokom susreta sa Eroom u njegovom ateljeu u Parizu.

image

Slika "Wonderwoman and her sister" koju je poklonio Eroo

-FOTO: MSUCG

– Ovaj gest umjetnika predstavlja, ne samo umjetnički doprinos, već i simbol kulturnog povezivanja između Crne Gore i Islanda. Zahvaljujući ovakvim gestovima i međunarodnim saradnjama, MSUCG nastavlja da razvija i širi svoju kolekciju, pružajući posjetiocima priliku da uživaju u djelima eminentnih svjetskih umjetnika. Takve međunarodne konekcije su od ključnog značaja za promovisanje kulturne razmjene i jačanje veza sa globalnom umjetničkom zajednicom - navodi se u saopštenju.

Eroova izložba pored pažnje domaće, izazvala јe interesovanje i inostrane publike. Tokom dva mjeseca traјanja postavku јe u MSUCG obišlo preko sedam hiljada posjetilaca. Tokom trajanja održana su brojna stručna vođenja za sve generacije i održan je niz radionica, za djecu, mlade i odrasle, a koje su bile inspirisane Eroovim radovima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 19:20