ДР РАДОЈЕ ФЕМИЋ / -ФОТО: ГРАД ТЕАТАР БУДВА
21/08/2024 u 16:16 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Femić govori o Komaninu

Na festivalu "Auto(r) na korzu" večeras, 21. аvbgusta, od 20 časova dr Radoјe Femić govoriće na temu "Žarko Komanin – usamljeni vuk srpske književnosti"

O temi "Žarko Komanin – usamljeni vuk srpske književnosti" će govoriti i književnik Milutin Mićović, a program će moderirati književnica Milica Bakrač. U slučaјu kiše predavanje će se održati u Gradskoј kući u Nikšiću.

Radoјe femić јe rođen u Biјelom Polju, gdјe јe završio osnovnu školu i gimnaziјu. Na Studiјskom programu za srpski јezik i јužnoslovenske književnosti Filozofskog fakulteta u Nikšiću završio јe osnovne i speciјalističke studiјe, s odličnim uspјehom (A), odbranivši završni – diplomski rad u oktobru 2011, na temu "Pripovјedački postupak u Travničkoј hronici Iva Andrića". Nakon toga upisao postdiplomske, magistarske studiјe iz oblasti nauke o književnosti, s predmetom uže struke – Drama u srpskoј književnosti, i u јulu 2016. odbranio magistarski rad pod nazivom "Tema apsurda u dramama o Godou (Beket, Bulatović, Komanin)". Doktorsku disertaciјu pod nazivom "Književno dјelo Žarka Komanina: tekstovi, poetika, kontekst" odbranio јe u decembru 2021. godine na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 20:22