/ - IZVOR: WIKIMEDIA
03/02/2022 u 15:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Формирана радна група за преглед „Мирослављевог јеванђеља“

Радна група ће у оквиру свог рада прегледати рукопис Мирослављевог јеванђеља и утврдити редослед и континуитет текста и о томе сачинити Извјештај Министарству културе

Експертска радне групе за преглед кодекса „Мирослављевог јеванђеља“ формирана је данас, саопштило је Министарство културе, преноси N1.

Конститутивни састанак Експертске радне групе за преглед кодекса „Мирослављевог јеванђеља“, старе и ријетке књиге од изузетног значаја, одржан је данас у Министарству културе и информисања. Радну групу формирала је министарка културе и информисања Маја Гојковић, а у њеном саставу су еминентни стручњаци из области проучавања и познавања српског рукописног наслеђа: проф. др Ђорђе Трифуновић, академик Јасмина Грковић Мејџор и проф. др Виктор Савић, виши научни сарадник из Института са српски језик, САНУ- наводи се у саопштењу.

Радна група ће у оквиру свог рада прегледати рукопис Мирослављевог јеванђеља и утврдити редослед и континуитет текста и о томе сачинити Извјештај Министарству културе.

Преглед рукописа Мирослављевог јеванђеља, како се додаје, биће обављен у складу са Стручним упутством о условима чувања и излагања Мирослављевог јеванђеља који је донела Народна библиотека Србије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 10:34