Грдинић и Ракочевић / -фото: Ж.ЈАЊУШЕВИЋ
04/11/2021 u 21:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фотографска поезија

Друга самостална изложба фотографија Ивана М. Грдинића, "Из мог угла", може се до 12. новембра погледати у холу КИЦ "Будо Томовић" који је организатор заједно са колашинским Центром за културу

Ботаничка башта Данијела Винцека у Дуловинама, код Колашина, била је инспиративна Ивану М. Грдинићу, који је фото-апаратом овјековјечио љепоту биљака и пејзажа. Грдинићева самостална изложба фотографија "Из мог угла" може се до 12. новембра погледати у холу КИЦ "Будо Томовић" који је заједно са колашинским Центром за културу организатор овог дешавања.

Фотограф Иван Грдинић обраћајући се публици на отварању своје друге самосталне изложбе, појаснио је да је изложбу насловио "Из могл угла", јер је у фотографији угао из ког се фотографише и сагледава јако битан кад је у питању композиција.

– Ако на некој фотографији композиција није добра, онда фотографија нема умјетничку вриједност. Композиција се постиже правилним одабиром угла. Зато се ова изложба зове "Из мог угла" - рекао је Грдинић, појашњавајући да је углавном приказао макрофотографије - фотографије ситних детаља које најчешће не видимо.

Изложбу је отворио Балша Ракочевић који је навео да је за макрофотографију потребно не само фотографско, већ и ликовно знање, и велико стрпљење. А, да Грдинић то посједује, додаје Ракочевић, потврђује композиција и колорит на његовим фотографијама, као и избор мотива. Зато, сваки Грдинићев рад има своју љепоту и атмосферу, додаје Ракочевић.

– Стари Латини би рекли "Слика је нијема пјесма". Зато, препустимо се фотографској поезији Ивана Грдинића - рекао је Ракочевић.

Публици се испред подгоричког КИЦ-а обратио Зоран Шошкић, помоћник директора.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:31