Визуал СФФ / -фото: фццг
14/06/2023 u 16:15 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Gana Čomagić i Matiјa Јovanović na Saraјevo film festivalu

Crnogorski mladi autori, rediteljka i producentkinja Gana Čomagić i reditelj Matiјa Јovanović selektovani su ove godine za učešće na Saraјevo film festivalu. Tačniјe, selektovani su za 17. Talents Sarajevo, prestižni program koji je dio cjelogodišnjeg programa obuke i razvoja vještina CineLink Industry Days i produžetak renomiranog programa Berlinale Talents.

Čomagić јe selektovana za modul Pack&Pitch, a Jovanović јe selektovan za modul Directors Summit.

CineLink Industry Days, koji uključuju Talents Sarajevo, Ponta Lopud i CineLink Producers‘ Lab, posvećeni su razvoju vještina, znanja i mogućnosti umrežavanja mladih filmskih profesionalaca u regionu.

Nakon procesa selekcije, ovogodišnji učesnici programa Talents Sarajevo odabrani su iz 17 od 20 zemalja koje su kvalifikovane za prijavu na Talents Sarajevo. Ovo izdanje Talents Sarajevo, pod nazivom "Stuck in the Middle: Filmmaking between NO and YES" će odabranim učesnicima pružiti pristup cjelovitom spektru radionica, predavanja, diskusija i filmskih projekcija tokom Sarajevo Film Festivala. Program je podijeljen na osam modula, pri čemu svaki modul vode renomirani međunarodni stručnjaci iz filmske industrije.

Talents Sarajevo, program koji je inicijalno pokrenut 2006. godine u saradnji s Berlinskim međunarodnim filmskim festivalom i inicijativom Berlinale Talents, postao je glavno regionalno središte za mlade filmske profesionalce. Talents Sarajevo je integralni dio Talents International mreže, koja uključuje slične inicijative u Tokiju, Bejrutu, Gvadalahari, Durbanu, Buenos Airesu i Rio de Žaneiru.

Sarajevo Film Festivala biće 29. put ove godine održan od 11. do 18. avgusta.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:06