PLAKAT ZA KONCERT / -KIC "BUDO TOMOVIĆ"
28/03/2024 u 08:14 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gitarski talenat

Nađa Grdinić nastupa večeras (28.3) u Dodestu u Podgorici, a ove godine već je priredila niz koncerata u Kolašinu, Nikšiću, Baru i Bijelom Polju

Mlada, talentovana učenica četvrtog razreda Srednje muzičke škole „Vasa Pavić”, gitaristkinja Nađa Grdinić prirediće večeras (28. mart) solistički koncert u sali Dodest KIC „Budo Tomović”. Koncert počinje u 19 časova, a održava se u okviru KIC-ovog koncertnog ciklusa Mladi talenti”.

Na repertoaru koncerta Grdinićeve su djela Sainz de la Maza - „Campanas del Alba”, Johana Sebastijana Baha - Preludijum BMW 1006, Rolanda Dijensa - „Libra Sonatine”, Maura Đulijana - „Gran Sonata Eroica” i Agustina Bariosa Manjore - „Una Limosna Por el Amor de Dios”.

Rođena 2005. godine u Podgorici, Nađa Grdinić je završila Osnovnu školu za muzičko obrazovanje, odsjek gitara, u Kolašinu, a zatim nastavila školovanje u Podgorici.  Sada je u klasi Dražena Jokovića.

Tokom školovanja je osvojila brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima u Bijelom Polju, Bečeju, Novom Sadu, Sarajevu, Tivtu i Tirani. Do sada je osvojila 14 nagrada "Zlatna lira" na državnim takmičenjima u kategorijama za solo gitaru i duo gitara. Na međunarodnim takmičenjima je osvojila takođe visoka priznanja, od kojih se ističu prve nagrade u Tivtu (2019, 2022) i na festivalu Gitar Art u Beogradu 2023. godine.

Pohađala je majstorske časove kod uglednih profesora: Tomas Oferman, Anjelo Deziderio, Zoran Dukić, Huber Kepel, Srđan Tošić, Aleksandar Hadži Đorđević i dr. Ove godine priredila je niz koncerata u Kolašinu, Nikšiću, Baru i Bijelom Polju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:54