ГМИФФ девети пут / -ГМИФФ
24/07/2023 u 11:01 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Green Montenegro International festival od 29. do 31. јula na Žabljaku

Ovogodišnje izdanje festivala biće posvećeno šumama, i održaće se pod sloganom "Sačuvajmo šume za generacije koje dolaze"

Ovogodišnje, deveto po redu izdanje Green Montenegro International Film Festivala (GMIFF)  počinje 29. јula i traјe naredna dva dana.

Reditelj, multimedijalni umjetnik i producent prof. mr Aleksandar Vujović, selektor ovogodišnjeg izdanja festivala, sa umjetničkim direktorom festivala, prvakom CNP-a glumcem Slobodanom Marunovićem, od pristiglih gotovo 200 filmova, odabrao je 30 filmova u takmičarskoj i 10 filmova u revijalnoj selekciji.

Na predstoјećem izdanju festivala biće prikazano 40 filmskih ostvarenja iz Brazila, Irana, Italije, Rusije, Turske, Crne Gore, Njemačke, Velike Britanije, Srbije, Indonezije, Španije, Portugala, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Švajcarske, Njemačke i Gruzije.

Pored projekcija filmova sa svih svjetskih meridijana, biće održano niz  predavanja, masterklasova, interaktivnih sesija, izložbi, kao i nekoliko rekreativnih programa i događaјa. 

Ovogodišnje izdanje GMIFF-a otvoriće njemački oskarovac Pepe Dankvert  sa filmom "Crni jahač" iz 1994. godine, koji će održati i masterklas na temu "Kinematografija u funkciji ekologije".

Na otvaranju festivala govoriće Ana Novaković Đurović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kao i Radoš Žugić, predsjednik Opštine Žabljak. 

Internacionalni žiri dodijeliće nagrade u kategoriji "Ekologija duše", kao i specijalnu nagradu u istoj kategoriji, te Gran Pri, te tri specijalne nagrade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 19:41