Vladan Radonjić i Vladimir Jokić - otvaranje Kotorskog festivala pozorišta za djecu / -KOTORSKIFESTIVAL.ME
03/07/2024 u 17:09 h
Vera SamolovVera Samolov
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jokić ključeve Kotora predao najmlađima

U ime djece ključeve grada primio je učenik Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić" iz Kotora Vladan Radonjić. Ceremonija otvaranja 32. Kotorskog festivala pozorišta za djecu upriličena je u okviru programa pod nazivom "Korak po korak...grad"

Mrvu više ljubavi, one koje tokom godine ponekad prifali, sakupili su na jednom mjestu preksinoć organizatori 32. Kotorskog festivala pozorišta za djecu. U Kulturnom centru "Nikola Đurković" tradicionalno je na svečanosti povodom početka festivala, predsjednik Opštine Vladimir Jokić ključeve grada predao najmlađima. U ime djece primio ih je učenik Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić" iz Kotora Vladan Radonjić, navodi se na veb sajtu festivala.

image

Otvaranje Kotorskog festivala pozorišta za djecu

-KOTORSKIFESTIVAL.ME

Ceremonija otvaranja upriličena je u okviru programa pod nazivom "Korak po korak...grad", što je ujedno i slogan ovogodišnjeg festivala, sa simbolikom inicijative za vraćanje statusa Grada Kotoru.

Program je vodio glumac Miloš Kašćelan, a pripremili su ga zaposleni u Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor, uz saradnji sa Redakcijom dječjeg programa Radio Televizije Crne Gore. Performans je okupio mališane iz kotorskih osnovnih škola, kao i učenike Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje "Vida Matjan" iz Kotora.

image

Otvaranje Kotorskog festivala pozorišta za djecu

-KOTORSKIFESTIVAL.ME

Posebni gosti na otvaranju bila su djeca iz nevladinog udruženja "Ljubav za ljubav". Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, u nemogućnosti da prisustvuje ceremoniji, poslao je pismo u kome je istakao da brojni sadržaji, programi i radionice, ali i inkluzivni karakter festivala na krilima volonterizma predstavljaju izuzetan primjer kako umjetnost prosvećuje i stvara buduće naraštaje vjerne pozorišne publike.

image

Otvaranje Kotorskog festivala pozorišta za djecu

-KOTORSKIFESTIVAL.ME

"Uvjeren sam da će Festival okupiti veliki broj talentovane djece, posjetilaca i ljubitelja pozorišta, te da će vaš i naš Kotor, kao i svake godine, biti ispunjen igrom, radošću i smijehom", poručio je Milatović.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić je kazao da sve ono što Kotor ima i njeguje dva i po milenijuma ne vrijedi bez djece po njegovim trgovima.

- Kotor će biti pravi grad, bez da ga iko prizna, jer je ovo jedini grad u kome će djeca vladati narednih dana - istakao je Jokić.

On je podsjetio na obećanje koje je godinama unazad dato, o osnivanju pozorišta za djecu i mlade, te naveo da će na prvoj narednoj sjednici Skupštine opštine Kotor ta ustanova biti i zvanično formirana.

Uz poruku "da njegujemo ljubav prema drugima, njegujemo empatiju i naučimo da onima kojima je mrva više ljubavi potrebna – njima je prvo i dajemo", predsjednik Jokić proglasio je Festival otvorenim.

Više informacija o repertoaru 32. KFPD: https://www.kotorskifestival.me/repertoar-2024.html

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 17:09