Оливера Вуковић: најважнији му био суд публике / -фото: Ђорђе Цмиљанић/ ЦНП
18/05/2022 u 14:15 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Колеге се опростиле од глумца Гојка Бурзановића

Његова глума била jе његово изражавање суштине живота, онако како то износе пjесници

Колектив Црногорског народног позоришта опростило се од свог доживотног члана, глумца Гојка Бурзановића. Колеге и пријатељи упутили су последњи аплауз Гојку Бурзановићу на Великој сцени ЦНП-а, позоришта у којем је провео цијели радни вијек.

Директор ЦНП-а Марко Баћовић jе казао да оно чиме нас jе Гоjко очарао jе било jе његово давање сцени до краjа и без остатка.

– Његова глума била jе његово изражавање суштине живота, онако како то износе пjесници. Своjом енергиjом и искреношћу би испунио читаву сцену, и зато jе непоновљив и незамjенљив. Празнина коjу jе оставио за собом ненадокнадива, али ће бити изазов и инспирациjа за будуће младе глумце и глумице да покушаjу да испуне сцену онако како jе Гоjко то радио – искрено, дубоко и снажно – рекао jе Баћовић.

image

Maрко баћовић: Гојков одлазак ненадокнадив

-фото: Ђорђе Цмиљанић/ ЦНП

Од Бурзановића се опростила и глумица Оливера Вуковић, његова колегиница са сарајевске драмске академије и из Црногорског народног позоришта.

– Често смо разговарали. Слагали смо се да је дивно имати предстве и добре улоге, али да је најдрагоцјеније доживјети громогласне аплаузе – рекла је Вуковић, а затим се Великом сценом ЦНП-а на њен позив проломио последњи аплауз Гојку Бурзановићу.

image

Слободан Маруновић: Бурзановић је обдарен невиђеном глумачком експресијом

-фото: Ђорђе Цмиљанић/ ЦНП

Каријеру Бурзановића обиљежило је много непревазиђених глумачких креација, подсјетио је глумац Слободан Маруновић. Бурзановић је обдарен невиђеном глумачком експресијом, имао је изузетно физички потенцијал, а истовремено био је човјек крхке душе и њежности, навео је, између осталог, Маруновић.

Гојко Бурзановић је преминуо у 72. години.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:17