Плакат за вечерашњи концерт / -барски љетопис
12/08/2024 u 18:24 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Koncert gitaristkinje Jelice Mijanović

Muzički program 37. "Barskog ljetopisa" nastavlja se večeras u Starom Bar kada će u 21 čas u Crkvi Sv. Venerande nastupiti Jelica Mijanović, kanadsko-crnogorska gitaristkinja

Jelica Mijanović je angažovana kao doktorski kandidat na Univerzitetu Toronto i predavač na Mohawk koledžu. Publici je poznata kao pobjednica jedanaest međunarodnih takmičenja gitare, te solista, predavač ili član žirija na oko četrdeset međunarodnih muzičkih festivala i muzikoloških konferencija.Tokom studija u Torontu, kao i u Ženevi, gdje je stekla zvanja magistra muzičkog izvođaštva i magistra muzičke pedagogije, Jelica je nagrađena sa preko trideset stipendija.

Izdala je dvije knjige i govori francuski, engleski, italijanski, španski i njemački jezik.

Jelica se usavršavala sa vodećim gitaristima današnjice, kao što su Pepe Romero, Aniello Desiderio, Judicael Perroy, Lorenzo Michelli, Pavel Steidl i drugi. Među njenim redovnim mentorima ističu se Neđeljko Pejović, Srđan Bulatović, Vera Ogrizović, Dušan Bogdanović, Oscar Ghiglia, Susana Prieto, Paolo Pegoraro i Jorge Caballero.

Tokom 2024. godine, Jelica je postala prvi gitarista koji je ikada pobijedio na Univerzitetskom doktorskom muzičkom takmičenju u Torontu (DMA Recital Competition), kao i jedini gitarista koji je nagrađen sa Canadian Graduate Scholarship – najvećom federalnom stipendijom za doktorsko istraživanje.

Dobitnica je, takođe, Newcomer Artist Award koju dodjeljuje Toronto Arts Foundation, a izdala je i solo album "Meridians – Guitar Music from Six Continents" pod pokroviteljstvom Ontario Arts Council-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 23:58