kOLIBRIĆI S DIRIGENTKINJOM / -FOTO: GRAD TEATAR
02/07/2023 u 15:03 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Koncert "Kolibrija" "ulaznica" za Grad teatar

Dječji hor "Kolibri" nastupiće u ponedjeljak, 3. jula, od 20 časova na sceni Između crkava u Budvi. Koncert "Kolibrija" uvod je u ovogodišnje, 37. izdanje Festivala "Grad teatar" u organizaciji istoimene budvanske Javne ustanove.

Koncert ovog izuzetnog dječjeg hora naslovljen je "Kolibri planeta slavi 60 leta". Kako se očekuje, hor će pokazati i zašto je ne samo jedan od najpoznatijih, najpopularnijih, već i najdugovječnijih dječjih horova na ovim prostorima, s mnoštvom evergrina.

Dečji hor "Kolibri" osnovan je 1963. godine. Osnivač i dugogodišnji dirigent ovog najmlađeg ansambla u okviru Muzičke produkcije Radio-televizije Srbije bila je Milica Manojlović. Danas hor vodi Ljiljana Ranđelović.

image

PLAKAT ZA KONCERT

-FOTO: GRAD TEATAR

Hor je održao preko stotinu koncerata u zemlji i inostranstvu, učestvovao u audio dramama, u televizijskim emisijama i serijama, kao i na filmu. Za sobom ima sedam audio kaseta, 19 singl i 42 long-plej gramofonskih ploča i četiri audio CD-a u izdanju PGP-RTB/RTS. Izuzetni umjetnički dometi donijeli su ovom horu niz nagrada.

Hor će mališanima Budve, ali i svim generacijama koje su odrastale uz nezaboravne tekstove i melodije, izvesti specijalni program najljepših pjesama za djecu iz svog bogatog repertoara, najavljuju organizatori.

Koncert hora "Kolibri" je poklon muzičke produkcije RTS "Gradu teatru" i publici povodom višegodišnje saradnje, a ulaznice se neće naplaćivati.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 17:00