Немања Радуловић (ФОТО: СЕВЕР ЗОЛАК) / -ФОТО: СЕВЕР ЗОЛАК
13/07/2023 u 14:07 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nakon KotorArta Nemanja Radulović gost „Grada teatra”

Nakon nastupa na otvaranju KotorArt - Don Brankovim danima Nemanja Radulović i sastav "Double Sens" održaće u petak, 14. jula, na sceni između crkava u Starom gradu, koncert koji počinje u 21 čas. Ovime se nastavlja ovogodišnji muzički program 37. festivala "Grad teatar". Program koncerta baziran je na Radulovićevom poslednjem albumu "Roots" ("Korijeni").

Album objedinjuje aranžmane tradicionalne i savremene muzike, kroz muzičko putovanje svijetom – od srpskog i balkanskog folklora, preko melodija evropskih zemalja, sve do zvukova iz udaljenih krajeva Kine, Indije i Japana. Ono broji ukupno sedamnaest kompozicija, odnosno stilizacija tradicionalnih pjesama više različitih naroda - od poznatijih djela u našoj sredini, preko melodija evropskih zemalja, do onih udaljenijih iz Kine, Indije i Japana.

Nemanja Radulović, srpsko-francuski violinista svojom jedinstvenom energijom, uzbudljivom virtuoznošću, dubinom izraza i avanturističkim programom potvrđuje ideju da muzika zbližava ljude. Kao solista nastupa sa vodećim svjetskim orkestrima. Redovno održava resitale s harfistkinjom Marijel Norman, pijanistkinjama Lor Favr-Kan i Suzan Manof. Studirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na Visokoj školi u Sarbrikenu, Akademiji Štaufer u Kremoni i na Pariskom konzervatorijumu.

Ansambl "Double Sens" osnovan je 2008. godine, kada je violinista Nemanja Radulović okupio neke od svojih omiljenih kolega muzičara iz Francuske i Srbije da sviraju zajedno u kamernom orkestru. Ujedinjeni prijateljstvom, sa jakom ljubavlju prema muzici i izrazitom strašću prema njenom dijeljenju na sceni, sviraju zajedno širom svijeta.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 05:00