Визуал за изложбу / -МУЗЕЈ САВРЕМЕНЕ УМЕЈТНОСТИ ЦРНЕ ГОРЕ
12/09/2024 u 10:30 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Novi rad umјetnice samo za crnogorski muzeј

Muzej savremene umjetnosti Crne Gore organizator јe samostalne izložbe bosansko-hercegovačke umjetnice Šejle Kamerić pod nazivom "Firstborn". Izložba će biti otvorena večeras, 12. septembra, u 20 časova u Dvorcu Petrovića na Kruševcu i Perjaničkom domu

Kustoskinja ove izložbe Šejle Kamerić јe Milica Bezmarević. Izložba "Firstborn" biće otvorena do 10. novembra.

image

Šejla Kamerić

-FOTO: HAMZA KULENOVIĆ/MSUCG/FEJSBUK

Kamerić kroz svoje radove, koji uključuju film, fotografiju, objekte, crteže i instalacije, istražuje teme identiteta, rodnih stereotipa i društvenih normi. Poseban fokus stavlja na percepciju i žensko naslijeđe, oslanjajući se na izrazitu empatičnost kao ključni element njenog stvaralačkog izraza.

Izložba je nastala u idejnoj kolaboraciji umjetnice sa kustoskinjom Milicom Bezmarević, iz čijeg zajedničkog kreativnog dijaloga u višegodišnjem procesu osmišljavanja izložbe nastaje i njihov zajednički razgovor, objavljen u Šejlinoj monografiji "Mother is a bitch", čiji je izdavač njemačka izdavačka kuća "Distanz", a u čijem je publikovanju jedan od partnera bio i MSUCG.

Na izložbi će prvi put biti prikazan novi rad, koji je umjetnica producirala za MSUCG, a koji se direktno bavi temama retrogradne percepcije rodnog nasljeđa.

Izložbu je podržao Crnogorski Telekom.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 12:45