Bobo Lalović, strip autor / -DAN
11/09/2024 u 15:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novo "Titogradsko stripovanje" na kioscima u Podgorici

Strip autor Slobodan Bobo Lalović promovišem svoje izdanje (comic strip) koje se od ovog mjeseca nalazi na kioscima u Podgorici.

Tim povodom, Simon Vučković, predsjednik Udruženja strip autora Crne Gore, ocijenio je da stripovi Slobodana Boba Lalevića spadaju u pravac klasičnog andergraunda koji se pojavio u SAD-u `60-ih godina prošlog vijeka.

image

Titogradsko stripovanje, broj 2

-PRIVATNA ARHIVA

- Karakteriše ih (ili bolje reći prvi put na velika vrata ulazi) pobuna protiv ustaljenih društvenih normi i socijalna, politička, kulturna... kritika društva. Glavni akteri priče nemaju idealne osobine, odnosno djelimično ili u potpunosti rade na ispunjenju vlastitih želja, ne hajući za moralne vrijednosti, dinamičnije pripovijedanje priče shodno čemu često nizak nivo crtačke vještine i obrazovanja je prihvatljiv. Oni uspješniji, uglavnom imaju vrlo prepoznatljiv likovni i pripovjedački stil – kao što to nalazimo u Bobovim stripovima. Publika koja čita ovakve stripove uglavnom ne obraća pažnju na zanatski kvalitet, nego očekuje neočekivano i traga za autentičnim iskustvom. Ako ste jedna od tih osoba ovi stripovi vam mogu pružiti užitak - ocijenio je urednik izdanja Simon Vučković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 17:48