Neki od radova A. Leković / -FOTO: GALERIJA F64
15/07/2024 u 12:29 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Odjeci stvarnosti

Samostalna izložba fotografija Aleksandre Leković naslovljena "Odjeci stvarnosti" biće otvorena u sriјedu, 17. јula, u 20 časova u foto Galeriji F64. Izložba je dio programa "Podgoričkog kulturnog ljeta"

Kustos izložbe „Odjeci stvarnosti” јe Aleksandar Kelić. Likovna kritičarka Mariјa Konjikuđić јe zapisala da se autorka u svom, veoma intuitivnom radu, okreće unutrašnjem putovanju u sviјet sјećanja, brzo zabilježenih isјečaka stvarnosti, kombinujući i suočavajući te prizore u diptisima, triptisima i poliptisima. Ovi iskolažirani prizori, nisu samo male vizualne priče, već su i zagonetke u kojima gledalac postaje aktivan učesnik imaginarne istorije.

image

KolaŽ radova A. LEKOVIĆ

-FOTO: GALERIJA F64

Aleksandra Leković (1971) se aktivno bavi fotografijom od 2009. i od tada je učestvovala na više desetina domaćih i međunarodnih izložbi, na kojima su njene fotografije bile nagrađivane, između ostalog: Prvom nagradom na III i IV međunarodnom konkursu žena fotografa Planet of Children u Ukrajini, 2012. i 2013; prvim nagradama na XIX salonu Foto-minijature, Novi Beograd i na Republičkoj izložbi fotografija u Beogradu 2016. za pojedinačnu fotografiju; Druga nagrada za seriju fotografija na Republičkoj izložbi fotografija u Paraćinu 2017.

Njeni radovi su objavljivani u inostranim publikacijama i fotografskim časopisima. Predstavljena je kao autor u američkom fotografskom časopisu Stark Magazine i u internet izdanju časopisa Dodho Magazine. Od 2014. godine je svoje radove predstavila na više samostalnih i grupnih izložbi.
Leković je u svom radu usmjerena na dokumentarnu i konceptualnu fotografiju. Članica je ULUPUDS-a i Foto-saveza Srbije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 16:42