Festival folklora u Plužinama / - ŽELJKO ŠAPURIć
29/09/2024 u 17:33 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Održan festival folklora u Plužinama: Folkloraši ne zaboravljaju Slađana Slađa Tijanića

U organizaciji KUD “Piva” i Centra za kuturu Plužine sinoć je u sali lokalnog centra za kulturu, održan četvrti Festival folklora.

Ova manifestacija se organizuje u znak sjećanja na stradalog Slađana Slađa Tijanića, koji je u avgustu 2018. godine u 31. godini u Pivskom jezeru tragično izgubio život

Na festivalu su učestvovala kulturno-umjetnička društva “Piva” iz Plužina, “Božidar Dimitrijević – Kozica” iz Drmna, Kostolac, i “Dušan Stanković” iz Čečava, Teslić, narodni guslar Goran Vuković, guslar i dvojeničar Radovan Suknović, etno pojci Marina i Ivana Knežević i mladi guslar Danilo Božović koji je zatvorio veče otpjevavši pjesmu posvećenu Slađanu.

Festival je otvorio Ognjen Vučinić, koji je naglasio da se ni poslije šest godina od Slađove smrti ništa nije promijenilo.

Memoriјalni festival folklora u Plužinama

- Vjerujemo naš dragi brate da nas večeras posmatraš i uz svoj široki osmijeh pozdravljaš sa rajskih visina. Dok je nas, budi siguran da će te biti svuda i u svemu. Već šest godina naš Slađo nije sa nama fizički, ali svako od nas ga čuva u mislima i sjeća se svih onih zajedničkih dragocjenih trenutaka. A vjerujte mi na riječ, svaki trenutak proveden sa Slađom je neizbrisiv trag u našim životima – rekao je Vučinić.

Tijanić je osnovnu školu završio u rodnim Plužinama, srednju u Nikšiću, a fakultet, smjer porez i carine, u Beogradu, nakon čega se vratio u rodni kraj. Bavio se turizmom i ugostiteljstvom.

Voditelj i moderator memorijalnog Festivala “Slađan Slađo Tijanić” bio je Željko Vuksanović.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 17:34