Бојана Обрадовић, директорица Библиотеке ”Његош” у Никшићу / -Б.Брашњо
24/09/2021 u 14:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отворен сајам "Андерва бук": Књигом доћи до свјетлости знања

Jесењи сајам књига "Андерва бук" по први пут је у Никшићу отворио своја врата за издавачке куће из Црне Горе и региона и посјетиоце, поклонике писане ријечи. У наредним данима захваљујући овој манифестацији под Требјесом ће бити промовисана издавачка дјелатност јавних установа културе и стваралаштво аутора из домена књижевности, науке, умјетности и образовања.

- Назив овог јесењег сајма иде у дубину историје кроз прастаро име нашег града, а кроз енглеску ријеч за књигу показује да смо отворени за контакте са свијетом и са другим културама, што је изузетно важна порука, а злаћани вез континуитета онога што је било, онога што је сада и онога што ће бити јесу књиге - каже отварајући сајам Марко Ковачевић, предсједник Општине Никшић.

Јесењи сајам књига у Никшићу, који се одржава у холу Спортског центра, завршава се 27. септембра

Првим јесењим сајмом књига започета је традицију окупљања издавача, институција и појединаца који постижу изузетне резултате у области књижевност, музике, сликарства, образовања и науке, с намјером да Никшић постане културни центар Црне Горе, истакла је директор Библиотеке "Његош" Бојана Обрадовић.

Јесењи сајам књига у Никшићу, који се одржава у холу Спортског центра, завршава се 27. септембра, а до тада кроз цјелодневне програме, прилагођене и млађим и старијим, биће представљено више књига, као и стваралаштво бројних значајних аутора из земље и региона. У оквиру свечаног отварања наступио је и познати "Дуо гитара" Срђан Булатовић и Дарко Никчевић.

Сајам се одржава у организацији Библиотекe "Његош", а уз подршку Општине Никшић.

Б.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:13